TVUJDUM.CZ

FAQFAQ    HledatHledat   Soukromé zprávySoukromé zprávy   

Nová podlaha do 60 let starého RD  
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Obsah fóra TvujDum.cz -> Stavba
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Veronika F.
Anonymní

PříspěvekZaslal: 26.7.2008 23:08    Předmět: Nová podlaha do 60 let starého RD Citovat

Dobrý den,
v 60 let starém RD potřebujeme vyměnit podlahy ve 2 pokojích v přízemí, nepodsklepené.

Nynější složení: palubky, trámy a pod tím pravděpodobně nějaká drť či kamení, zemina.

Máme v plánu: vyhodit palubky a trámy, dosypat podklad – Liapor?, dát nové trámy, přišroubovat OSB desky, křížem druhá vrstva OSB (celoplošně přilepit + perodrážka). Na to v jedné místnosti příjde plovoucí podlaha a v druhé místnosti koberec.
Bohužel netuším,jak daleko jsou současné trámy od sebe, ale nové příjdou pravděpodobně do stejného místa.

Poradíte, prosím, jakou tloušťku OSB desek použít, popř. i trámů, jaké lepidlo a zda není nutná nějaká další hydroizolace či tepelná izolace a kam ji případně zařadit?

V jedné místnosti je ve venkovní zdi při déletrvajících deštích vlhkost, ta však bude snad odstraněna jakmile bude z venkovní strany odstraněn beton, který přiléhá až ke zdi /příští rok/. Je však nutná nějaká izolace pod trámy proti případnému uhnívání?

Každý pokoj má cca 20m2 (5x4m) a ve zdi mezi pokoji bude krb s krbovou vložkou - pod něj musíme udělat ztracené bednění a vylít betonem.

Snad je můj dotaz pochopitelný a poradíte i nám.
Děkuji.
Host
Anonymní

PříspěvekZaslal: 5.8.2008 11:20    Předmět: Podlaha Citovat

Dobrý den, podobný problém jsem řešil asi před čtyřmi lety. Po poradě s odborníkem jsem provedl demontáž staré palubky včetně trámů, odebral jsem škváru a hlínu do vyměřené hloubky. Na hlínu jsem navezl kameninovou drť (co se dává pod zámnkovou dlažbu) asi 10 - 15 cm, upravil do roviny, na to položil 7 cm tlustý podlahový polystyren a na něho OSB desky 2,5 cm silné (OSB deska, která je určena do vlhkého prostředí - pozor je více druhů) a na ně do kříže OSB plovoucí podlahu se zámky 1,2 cm silnou. Bylo mi doporučeno do kříže dát další alespoň 2 cm tlustou OSB desku a až na ni plovoucí podlahu, ale v rámci úspory financí jsem to trošku ošidil. Podlaha se jeví pevná, suchá, tepelně izolovaná, bezproblémová. Takže žádné trámy, žádné lepidlo, možná by se dalo uvažovat o hydroizolaci - polystyrén je možno zakoupit s nälepeným asfaltovým pásem. IGOR
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Obsah fóra TvujDum.cz -> Stavba Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskusních příspěvků čtenářů. Redakce si vyhrazuje právo mazat či zkracovat texty naplňující skutkovou podstatu trestného činu hanobení rasy, národa a přesvedčení, či příspěvky obsahující vulgární výrazy a urážky.
Přejdi na:  

Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.