| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Veronika F. Anonymní
|
Zaslal: 26.7.2008 23:08 Předmět: Nová podlaha do 60 let starého RD |
|
|
Dobrý den,
v 60 let starém RD potřebujeme vyměnit podlahy ve 2 pokojích v přízemí, nepodsklepené.
Nynější složení: palubky, trámy a pod tím pravděpodobně nějaká drť či kamení, zemina.
Máme v plánu: vyhodit palubky a trámy, dosypat podklad – Liapor?, dát nové trámy, přišroubovat OSB desky, křížem druhá vrstva OSB (celoplošně přilepit + perodrážka). Na to v jedné místnosti příjde plovoucí podlaha a v druhé místnosti koberec.
Bohužel netuším,jak daleko jsou současné trámy od sebe, ale nové příjdou pravděpodobně do stejného místa.
Poradíte, prosím, jakou tloušťku OSB desek použít, popř. i trámů, jaké lepidlo a zda není nutná nějaká další hydroizolace či tepelná izolace a kam ji případně zařadit?
V jedné místnosti je ve venkovní zdi při déletrvajících deštích vlhkost, ta však bude snad odstraněna jakmile bude z venkovní strany odstraněn beton, který přiléhá až ke zdi /příští rok/. Je však nutná nějaká izolace pod trámy proti případnému uhnívání?
Každý pokoj má cca 20m2 (5x4m) a ve zdi mezi pokoji bude krb s krbovou vložkou - pod něj musíme udělat ztracené bednění a vylít betonem.
Snad je můj dotaz pochopitelný a poradíte i nám.
Děkuji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Host Anonymní
|
Zaslal: 5.8.2008 11:20 Předmět: Podlaha |
|
|
| Dobrý den, podobný problém jsem řešil asi před čtyřmi lety. Po poradě s odborníkem jsem provedl demontáž staré palubky včetně trámů, odebral jsem škváru a hlínu do vyměřené hloubky. Na hlínu jsem navezl kameninovou drť (co se dává pod zámnkovou dlažbu) asi 10 - 15 cm, upravil do roviny, na to položil 7 cm tlustý podlahový polystyren a na něho OSB desky 2,5 cm silné (OSB deska, která je určena do vlhkého prostředí - pozor je více druhů) a na ně do kříže OSB plovoucí podlahu se zámky 1,2 cm silnou. Bylo mi doporučeno do kříže dát další alespoň 2 cm tlustou OSB desku a až na ni plovoucí podlahu, ale v rámci úspory financí jsem to trošku ošidil. Podlaha se jeví pevná, suchá, tepelně izolovaná, bezproblémová. Takže žádné trámy, žádné lepidlo, možná by se dalo uvažovat o hydroizolaci - polystyrén je možno zakoupit s nälepeným asfaltovým pásem. IGOR |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| |
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskusních příspěvků čtenářů. Redakce si vyhrazuje právo mazat či zkracovat texty naplňující skutkovou podstatu trestného činu hanobení rasy, národa a přesvedčení, či příspěvky obsahující vulgární výrazy a urážky.
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|