|
Novinka: Do diskusních příspěvků lze nyní vkládat i obrázky. Můžete připojit fotku svého domu, interiéru nebo čehokoliv, o čem píšete. Platí pro registrované a přihlášené čtenáře.
|
| Jak rozmístit nábytek v obýváku a místo pro krb. kamna
|
Milí čtenáři, v této poradně na vaše dotazy odpovídá interiérový designer - Pavla Lončíková ze společnosti Almainteriery a Věrka Oberreiterová. Odpovědí na 1 dotaz týdně budou mimo popisu odborníka i obrázky - kompletní 3D vizualizace navržené dispozice bytu po proměně.
Před přidáním dotazu si prosím přečtěte pozorně nápovědu, aby paní designerka měla
dostatečné informace k tvorbě návrhů.
Náš tip: Pokud při odesílání příspěvku zaškrtnete volbu "Upozornit mne, přijde-li odpověď", přijde
vám upozornění e-mailem, jakmile poradce na váš dotaz odpoví. Tato volba je přístupná všem registrovaným čtenářům. |
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ilka
|
Zaslal: 10.11.2008 11:23 Předmět: Jak rozmístit nábytek v obýváku a místo pro krb. kamna |
|
|
| Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o posouzení a případné návrhy na možné změny v kuchyni a obývacím pokoji. Jedná se hlavně o umístění krbových kamen ( s teplovodním výměníkem), jídelního stolu, sedací soupravy a obývací stěny. Zajímalo by mě jestli by jste něco prohodila nebo jinak vyřešila. Budeme stavět nízkoenergetický montovaný dům a hledáme nejvhodnější řešení rozmístění nábytku. Za televizí je stěna, která částečně oddělí kuchyň od obýváku – popřípadě by tam mohl být místo stěny podpůrný sloup (asi 2 až 4 m od obvodové zdi). Původně jsem chtěla udělat barový pult a protáhnout to ke sloupu, ale nenašli jsme vhodné místo pro televizi. Podle manžela je takhle aspoň částečně oddělena kuchyně od obýváku. Nejsem si jista ani umístěním krbových kamen – jestli funkčně nebo výrazově jsou na dobrém místě. Jak by jste řešila kuchyň? Můžu za kamna a komín dát ledničku, když je mezi tím i stěna? Nebude tam teplo na ledničku? Rozměry místnosti: zeď u sedačky a obývací stěny – 6,55m, ze strany vstupu na terasu – 5,41m, strana naproti – 3,33m+2,70m.Uvítám veškeré nové návrhy a nápady. Připojím 3D návrh jednoho možného řešení. Předem děkuji.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavla Lončíková

Založen: 27.10.2008 Příspěvky: 82 Adresa: Místecké nám., Frýdek-Místek
|
Zaslal: 13.11.2008 0:24 Předmět: |
|
|
Dobrý den, určitě něco vymyslíme společnými silami mám jen prosbu.Nemáte náhodou jen čistý okótovaný půdorys? A jak je to s komínem? Má už určené místo?Nebo s ním můžeme hýbat?děkuji lončíková _________________ Odborný poradce - návrh interiérů
www.almainteriery.cz
almainteriery@seznam.cz
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavla Lončíková

|
Zaslal: 13.11.2008 0:26 Předmět: |
|
|
Ještě jedna připomínka kamna s výmněníkem potřebují pro svůj provoz spoustu příslušenství,čerpadlo atd... Bude to někde vedle kamen? Nebo to máte vymyšleno jinak? _________________ Odborný poradce - návrh interiérů
www.almainteriery.cz
almainteriery@seznam.cz
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ilka
|
Zaslal: 13.11.2008 1:41 Předmět: |
|
|
Dobrý večer, děkuji za reakci. Připojím půdorys - doufám, že to bude čitelný. Pro jistotu to ještě vyfotím i zítra za denního světla. S komínem ještě můžeme hýbat, ale s tím příslušenstvím ke krb. kamnám přesně nevím. Myslím si, že by mělo všechno být u kamen, ale nevím jak by se dali schovat. Podle toho půdorysu by se něco schovalo do stěny společné s pokojem 1 (když jsem to dobře pochopila), jak je vyznačeno, ale je to finančně náročnější a nebudeme to tak chtít. Okno se vstupem na terasu se může také posunout i ta dělící příčka (stěna) při vstupu z chodby do kuchyně se může odstranit.
Napadla nás řešení, že bychom komín a kamna dali hned ke zdi jak začíná kuchyňský kout při vstupu z chodby (ta dělící stěna by se odstranila). Nevím jak by to vypadalo, kdyby vedle kamen začínala kuchyňská linka (po dodržení nějaké té bezpečnostní vzdálenosti).
Předem děkuji za nápady.
| Komentář: |
|

|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ilka
|
Zaslal: 13.11.2008 13:19 Předmět: |
|
|
Ještě jednou jsem vyfotila půdorys, snad to bude lepší.
|

|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavla Lončíková

|
Zaslal: 13.11.2008 13:54 Předmět: |
|
|
Zdravím, zkusila jsem dvě varianty umístění kamen.Nevím ale asi bych ten prostor zbytečně nedělila dalšími příčkami ale naopak nechte ho spíš rozprostřít.Podotýkám že nejsem kominík ani instalatér tak doufám že komínu nic bránit nebude.Sama mám kamna s výmněníkem a výmněník máme ve skř.na chodbě za zdí kde jsou kamna.Skř.je široká 50 cm a hl.40,čerpadlo i když potichu přece jen vydává vrnění.Co se týká kuchyně, každý máme jiné představy ale na tom přiložené plánku se mi zdá hrozně zavřená,ubírá Vám to světlo v pokoji.Uvarianty kde jsou kamna v rohu u kuchyně, by to chtělo konzultaci s krbařem k vůli velikosti a umístění komína. _________________ Odborný poradce - návrh interiérů
www.almainteriery.cz
almainteriery@seznam.cz
|

|
|

|
|

|
|

|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavla Lončíková

|
Zaslal: 13.11.2008 13:56 Předmět: |
|
|
Ještě podotýkám že jsem to mněla nakresleno dřív než jste vyfotila ten půdorys,tak se omlouvám že to není absolutně přesně. _________________ Odborný poradce - návrh interiérů
www.almainteriery.cz
almainteriery@seznam.cz
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ilka
|
Zaslal: 19.11.2008 13:50 Předmět: Nápad |
|
|
| Dobrý den, děkuji za návrhy. Omlouvám se, ale měla jsem problém s počítačem. Moc jste mi pomohla s těmi návrhy a nejvíc s tím jak jste otevřela kuchyň. Napadla nás věc, co by se stalo, kdybychom kamna umístili hned na začátku kuchyně - místo ledničky, vedle kamen dát komín, tím by se to částečně oddělilo od kuchyně. Příslušenství by se dalo za komín do komory, co je za kuchyní. Za kuchyňský bar (pult) bychom dali jídelní stůl, na druhou stranu sedačku a naproti nábytek s televizí. Myslíte si, že by to bylo vhodné řešení?
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pavla Lončíková

|
Zaslal: 19.11.2008 14:06 Předmět: |
|
|
Dobrý den,no nevím osobně bych se přimlouvala za to aby ta kamna byla co nejdál. Ono se z nich dost práší a kouří,to je vlastní zkušenost. Já Vám dneska nafotím svou vlastní technologii co máme ke kamnům aby jste mněla představu.v každém případě ale ty kamna u vstupu nevidím dobře je to hned u vstupu-možnost spálení,jak jsem řekla dost se práší a nakonec nevynikne Vám vůbec nic,ani oheň ani kuchyň.To raději popracujeme na variantě schovaná technologie jestli chcete.zvažte to. _________________ Odborný poradce - návrh interiérů
www.almainteriery.cz
almainteriery@seznam.cz
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ilka
|
Zaslal: 19.11.2008 14:15 Předmět: |
|
|
| Dobrý den, děkuji za odpověď. Nevím, co myslíte s tou schovanou technologií. Každopádně si nechám poradit. Budu čekat na vaše fotky.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rostik Anonymní
|
Zaslal: 28.4.2010 10:13 Předmět: sedací soupravy |
|
|
| Ahoj, mám problém s nákupem sedačky, nemůžu si prostě vybrat, líbí se mi např. tyhle sedací soupravy, ty s tou kombinací dřeva, ale nevím teda jak dlouho by to mohlo vydržet, myslíte že to bude kvalitní?
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| |
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskusních příspěvků čtenářů. Redakce si vyhrazuje právo mazat či zkracovat texty naplňující skutkovou podstatu trestného činu hanobení rasy, národa a přesvedčení, či příspěvky obsahující vulgární výrazy a urážky.
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|